Over ons | Chocolade Geschenken.nl

Petit Ami, 25 jaar familiegeschiedenis

Chocolaterie/chocoladefabriek Petit Ami is een ouderwets familiebedrijf, waarin actief wordt deelgenomen door J. van Tilborg senior en zijn vrouw, die samen de directie vormen, hun dochter Melanie (hoofd productie) en hun zoon Stefan van Tilborg junior (algehele bedrijfsvoering en public relations).

Ze worden bij hun werkzaamheden, zoals het verzorgen van bestellingen, inpakken en verzenden, geassisteerd door vaste medewerkers en in extra drukke tijden oproepkrachten.

Passie en plezier voor onze ambachtelijke Belgische chocolade!

Chocolade geschenken die met passie en plezier dagelijks worden gemaakt. Unieke relatiegeschenken, volledig op maat en ambachtelijk gemaakt!

Feestelijke chocolade!

Elke werkdag schakelt (dochter) Melanie (van Tilborg) met plezier de machines aan, waarmee in de fabriek de chocolaatjes en chocoladefiguren worden geproduceerd. Ervoor hebben zij en het productiepersoneel de grondstof, Belgische chocoladepastilles, zorgvuldig gecontroleerd op kwaliteit, want dat begrip staat bij Petit Ami hoog in het vaandel.

Voor het maken van de chocolade voor Pasen, Sinterklaas, Kerstmis en andere feestelijke gelegenheden wordt gebruik gemaakt van mallen, waarin de gesmolten chocolade machinaal wordt gegoten. Na het harden worden de chocolaatjes en chocoladefiguren zorgvuldig verwijderd en geïnspecteerd op “foutjes”, zoals rafelige randjes of afgebroken stukjes. Want bij Petit Ami staat behalve kwaliteit ook perfectie hoog in het vaandel. En het spreekt voor zich dat bij het productieproces de uiterste hygiëne wordt betracht. Petit Ami is HACCP gecertificeerd.

Klant is koning!

Van Tilborg sr. en Van Tilborg jr. houden zich dagelijks bezig met de klanten. Voor hen is “De klant is koning” geen loze kreet. Heeft een ondernemer speciale wensen wat betreft het type chocolaatje of een chocoladefiguur, verpakking en bezorging, dan wordt alles in het werk gesteld daaraan tegemoet te komen.

Veel klanten hebben al ontdekt dat Petit Ami ook bereid is aangeleverde bijzondere verpakkingen, zoals luxe bonbondozen, zilveren of glazen schaaltjes, rieten mandjes en nog veel meer, te vullen met heerlijke chocolaatjes en bonbons. Voor het laatste werkt Petit Ami al jaren samen met bekende Belgische leveranciers. Heeft een klant een idee voor een verpakking, maar kan men deze niet zelf leveren, dan verzorgt Petit Ami dit graag.

Van Tilborg jr. is naast het klantbeheer ook verantwoordelijk voor de publiciteit over de Peti Ami-producten, bijvoorbeeld door middel van deze website.

Creatief & vernieuwend

Alle vier de Van Tilborgs zijn nauw betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Zelfs traditionele chocolade als paashaasjes, sinterklaasfiguurtjes en kerstkransjes zijn namelijk aan mode onderhevig, maar bij Petit Ami worden ze uiteraard geproduceerd met behoud van ouderwetse kwaliteit.

Een nieuwe trend in de branche is bedrijfschocolade, waarbij op de chocolaatjes het logo van een onderneming of organisatie wordt aangebracht. En goed idee voor relatiegeschenken of feestelijke gelegenheden, zoals een receptie voor een jubilaris. Ook op deze trend heeft Petit Ami recent ingespeeld.

Wij bereiden onze heerlijkste chocolade o.a. voor: