HACCP gecertificeerd | Chocolade Geschenken.nl

HACCP gecertificeerd


HACCP gecertificeerd

HACCP is een afkorting van de Engelse woorden Hazard Analysis Critical Control Points. Vrij vertaald betekent dit “gevarenanalyse kritische controlepunten”. Het houdt in dat het gehele productieproces van een voedingsmiddel, zoals onze chocolaatjes en chocoladefiguren, moet worden geanalyseerd en dat moet worden bepaald waar in het proces een gevaar voor de gezondheid van de gebruiker zou kunnen ontstaan.

Is het productieproces geanalyseerd en zijn de gevaren bepaald, dan moeten door ons als producent de zogeheten kritische controlepunten worden aangewezen. De term controlepunt spreekt voor zich; met kritisch wordt bedoeld dat er grenzen moeten worden gesteld. Als deze grenzen zouden worden overschreden, loopt de voedselveiligheid gevaar.

Tijdens het productieproces van onze chocolade zijn er vele fases waarin het product “gevaar” zou kunnen lopen, bij de aanvoer van de grondstof, zoals de chocoladepastilles, bij het omsmelten van de pastilles tot vloeibare chocolade, tijdens het gieten in de mallen, bij het verwijderen uit de mallen, tijdens de controle en bij de verpakking.

Bij alle onderdelen van deze procedure worden door Petit Ami volgens de zogeheten 7 HACCP-principes scherpe controles uitgevoerd. Controles van de grondstoffen, bewaartemperaturen, kledingvoorschriften enzovoort.

MEER OVER HACCP?

Op de website van de Voedsel Waren Autoriteit (www.vwa.nl) kunt u in de rubriek Voedselveiligheid alles lezen over HACCP. Maar uiteraard kunt u als (toekomstige) afnemer van onze producten ons er ook gerust vragen over stellen. Zie voor onze gegevens de pagina Contact.